Usynlige diagnoser


Usynlige diagnoser

Jeg har 2 diagnoser som kanskje ikke mange vet om. Når folk blir kjent med meg og jeg sier etterhvert at jeg har 2 diagnoser og hva det er så sier folk som regel at de ikke kunne gjetta det og at det ikke synes på meg. Vell det er 2 ganske usynlige og ufarlige diagnoser eller sykdommer hvis man kan kalle det det vet ikke helt men ja.

Den ene er asperger syndrom som det kalles eller bare asperger som mange sier.
Det er at man blir en slags autist men på forskjellige nivåer om man kan si det sånn. Jeg er da på det laveste som vil si at jeg er ganske oppegående men har noen få ting jeg sliter med som for eksempel hukommelse, at jeg ikke takler uforutsette ting som skjer, at jeg er ganske avhengig av trygghet rundt meg som er noen ting jeg kommer på i farta.
Som sagt så sier folk at de ikke merker det eller at de ikke kunne gjetta at jeg har det. Jeg er ikke en lege så tørr ikke si for mye om det men er dere nysgjerrige så google det og heller spørr meg.

Når man har asperger så får man vanligvis angst eller sosial angst for noen med asperger takler ikke sosiale situasjoner like bra som andre noe jeg ikke gjør. Det kan se ut som jeg takler det veldig bra men sånn er det ikke. Jeg klarer ikke å gå på butikken alene jeg må som regel ha med meg noen, jeg kan ta buss med masse folk men jeg liker det ikke jeg synes det er ganske ukomfortabelt.
Det å gå rundt og være ganske redd mennesker er veldig slitsomt og jeg blir ofte sliten av det som gjør at jeg ikke orker å Være med på alt som jeg har lyst til.

Jeg har både gode og dårlige perioder. Når jeg har en dårlig periode så sliter jeg med å komme meg opp av senga, eller ut av døra. Jeg orker omtrent ikke å snakke med mennesker fordi jeg ikke takler det og blir ganske sårbar da, men hvis jeg har en god periode så klarer jeg det fint.

SAMSUNG CSCJeg skjuler veldig at jeg ikke har det bra for at folk ikke skal synes synd på meg. Det ser kanskje ut som jeg har det bra til tider men jeg er ikke så glad I å si at " nei jeg har det ikke bra" og evt hvorfor.

Jeg har en liten historie bak meg som kan forklare hvorfor jeg sliter med angst for det ikke bare pga aspergeren men jeg forteller den ikke nå fordi det blir ganske mye å skrive.
Men jeg kan si at angsten kom som mest da jeg var ganske deprimert fra november 2015 til rundt februar 2016 etter det begynte jeg å komme meg og komme tilbake til meg selv Igjen.
Jeg har fortsatt dager der jeg er ganske deppa men det går som regel over.
Jeg blir det spesielt hvis jeg har vært stressa, hatt mye å gjøre og bare hvis jeg er generelt sliten.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

Jeg skriver ikke dette for å få sympati eller noe men er godt og få det ut og for at folk skal forstå hvorfor jeg er som jeg er og kan virker litt " rar" til tider. 
Jeg må bare takke mamma, familie generelt, kjæresten min Thomas og vennene mine som har støtta meg gjennom de siste åra da det har Vært som verst. Tusen takk ❤

Og tusen takk til deg som leste gjennom hele dette ❤

Én kommentar

Victoria

08.04.2017 kl.20:01

Så sterkt av deg å dele!!

Skriv en ny kommentar

hits